Expedition Sälstationen / #Familjepaket i Stockholms skärgård

Ett familjeäventyr i 3 dagar på Sälstationen.
Man bor hela familjen i en egen stuga mitt i naturreservat och nära vattnet i Stockholms skärgård. Här kan ni vandra, paddla, bada i sälbassängen, lyssna på fåglar, krypa i mossan och höra hur familjen Fellenius levde här med sälar på 40-talet. Förstås finns det bär och svamp att plocka runt omkring, allt beror på vilken säsong ni kommer!

Dag 1 får ni en guidad rundvandring på Sälstationen. Mat till middag och frukost hittar ni i kylskåpet med spännande vegetariska recept. Ni lagar egen mat i Mässens kök.  Dagen avslutas med en skön stund i bastun med utsikt på fjärden och kanske ett dopp i sjön!
Dag 2 har ni tillgång till en roddbåt för att upptäcka Långarnsfjärden. Klippor, sandstrand, ni väljer var ni vill stanna för att fika. Stanna till på någon ö för att vandra och skapa ert eget äventyr. Matkorgar till middag och nästa frukost finns i kylskåpet när ni kommer hem på Sälstationen, bastun är varm och dagen avslutas i lugn och ro.
Dag 3 kan ni bada, vandra och leka i skogen eller håva i sälbassängen, läsa en bok, njuta av miljön helt enkelt!

 • Pris: Nettopriser i vår online kalender (Boka)
 • Datum: hela säsongen
 • Tid och plats:
  Ni har tillgång till er stuga och dem gemensamma byggnaderna Mässen (kök och matsal) och Mysingen (bastu och dusch), från kl. 15:00 på ankomstdagen. (Ni är välkomna på bryggorna från kl. 13:00). Utcheckning kl.11:00 på avresedagen.
 • Ingår:
  – 2 nätter i stuga,
  – Introduktion om Sälstationens historia,
  – 2 middagar och 2 frukost att laga själva i fullutrustat kök. Till middag får ni ingredienser till en varmrätt och en efterrätt. I frukostkorgen ingår müsli, ost, ägg, bröd, yoghurt, smör, sylt, te/kaffe. Maten är vegetarisk för klimatets skull /vegansk alternativ finns. Vi väljer i första hand närproducerade och ekologiska råvaror.
  – Tillgång till Mysingen med dusch och bastu,
  – Roddbåt 3 timmar.
 • Tillval:
  Dag 3; Boka en vandring för hela familjen/ Igos vandring. Ni får en fullpackad ryggsäck med upplevelser och lunch. Äventyret kan börja!
  Det ingår också allt som behövs för att steka krabbelurer på ett stormkök.
  Vandringen är ungf. 2km, har 9 stopp och slutar på bryggan på Sälstationen.
  Vandra med dina barn, dina barnbarn, använd alla sinnen för att uppleva skogen, leta efter djurspår, observera insekter genom luppen, lära mer om Allemansrätten och mycket mer!
 • Boende:
  Palmen, Säl-Pelle eller Fellenius stuga, välj i vilken ni vill bo!
  Se bilder av de olika stugorna genom att följa länken.
 • Övrigt:
  Vi rekommenderar att ta med:
  – Lakan och handduk, möjlighet att hyra av oss.
  – Lunch och fika,
  – dryck,
  – Badkläder och väder anpassade kläder
  – Kikare, kamera.
 • Vägbeskrivning:
  Visa vägbeskrivning
  Kollektiv trafik från staden, bussen stannar vid parkeringen, busshållplatsen Dyvik.
  Hyr en bil av någon i ditt område. På GoMore delar du bil med ditt grannskap.