Familjepaket höstlov / #höstlov i Stockholm

Under höstlovet erbjuder vi ett program med aktiviteter, lek och överraskningar, vid havet och i skogen, en riktig naturupplevelse!
Några dagar för vuxna och barn att tillsammans leka och uppleva den unika skärgården.
Man bor hela familjen i en egen stuga mitt i naturreservat och nära vattnet. Här kan ni vandra, ro skutan, bada bastu och ta ett dopp i sälbassängen, lyssna på fåglar, krypa i mossan, uppleva Sälstationen och lära dig om en hemlig historia, när familjen Fellenius levde här med sälar på 40-talet.

I Skärgården och 30 minuter bil/bussvägen från Stockholm. Välkomna till Sälstationen!


 

2 dagar/ 1 natt:
Priser 2023:

990kr./ vuxen, 410 kr/ barn (3- 12 år)
Pris baserat på 2 vuxna per stuga. (Enbart en vuxen med ett eller flera barn betalar ett tillägg på 390 kr)

Datum: 27-28, 28-29, 29-30, 30-31/10, 31/10-01/11, 1-2, 2-3, el. 3-4, 4-5/11.
Ingår: 1 natt i stuga (1 stuga per familj), bastu, 1 middagskorg (ingredienser och recept för att laga en varmrätt och en efterrätt), 1 lunch- och frukostkorg, aktiviteter: introduktion om Sälstationens historia, upptäcka havet från bryggorna, Igos ryggsäck, Säl-Pelles tipspromenad.

Dag 1 kommer man till Sälstationen mellan 12 och 14:00, (SL bussen kommer kl 13:47 på vardagar, 11:54 på helgen) . Efter inckekning i sin stuga får man höra om sälarna som tränades här på 40- talet för att spåra upp främmande ubåtar. Med hjälp av håv och hink kan man sen undersöka Östersjön för att upptäcka vem som bor under ytan. Från kl 16:00 kan man bada bastu, göra en teckning i vardagsrummet eller laga mat till middag. Vi har valt ingredienser och recept som vi hoppas att ni kommer gilla att laga. På kvällen kan man mysa i vardagsrummet, spela sällskapspel, läsa en bok tills det blir dags att sömna. Introduktion om Sälstationen är gemmensam med de andra som har bokat det paketet, de andra aktiviteter tar ni på eget tempo.
Dag 2 går man på vandring runt Sälstationen med Igo. Igo är ett djur som flyger ovanför Sälstationen. Han guidar er på vandring till speciella platser i skogen. På vägen, vid 8 olika tillfällen öppnar man en påse, läser Igos meddelande och får ett förslag att upptäcka naturen, leka eller spela. Allt finns i en ryggsäck som ni lånar av oss. I den finns en karta, påsarna med spel och förslag till lekar. Till lunch får ni ingredienser för att laga wraps att äta på stationen eller under vandringen. På eftermiddag går vi runt på stationen för att hitta frågor som Säl-Pelle har lämnat till oss, man kan hjälpas åt att svara. Vi vill ju alla vara bästa Säl-Pelles vän! Vid 15:00 är det dags att säga hej då!
Tidtabell på sl.se / Hållplatsen Dyvik/Haninge. .
Ta med:
Lakan.
Skor och väder anpassade kläder.
Vi rekommenderar också: kamera, fika och dryck.
Tillval:
Lakan, städning
Visa vägbeskrivning
Kollektiv trafik från staden, bussen stannar vid parkeringen, busshållplatsen Dyvik (Haninge).