Vandringspaket Stockholm / Stockholms skärgård

Bagage hämtning, karta, genomgång gratis just nu under lanseringen.

På Gålö finns en av de vackraste vandringarna i Stockholms skärgård. Från Skälåker till Morarna bjuder stigen på storslagna vyer över skärgården med Gålö fyr på sikt. Vandringsleden kännetecknas av stora höjdskillnader, branta klippor och några trappor samt fina stenstränder. I Morarna bjuder Hembygdsgården på ett utomhusmuseum som är värt ett besök. Med en QR-kod länk får ni tillgång till berättelser om livet på Gålö, samt bilder och filmer.  Andra delen av vandringen från Morarna till Sälstationen öppnar på nya vyer på Långarnfjärden och södra skärgården. Ni vandrar längst strandlinjen och på bergskammen bland mossa, lav och blåbärsris i den typiska tallskogen.

Kom med buss från stan, vi träffas i Skälåker eller i Morarna, tar hand om ditt bagage som fraktas till Sälstationen med cykel och vagn. Du får en karta och genomgång av dagens vandring.

Efter en fin dag i naturen hamnar du på Sälstationen, en oas i skärgården. Du hittar ditt bagage i glampingtältet eller i stugan. Vi visar runt och berättar om sälarna som tränades där på 40 talet. Bastun är varm, du lagar en god vegetarisk middag från den förbeställda matkorgen innan du somnar omgiven av naturen!

Två alternativ:

– vi träffas i Skälåker, vandringen är ungefär 12km/ 5- 6 timmar

– vi träffas i Morarna, vandringen är ungefär 5km/ 2- 3 timmar

Det går att beställa en ryggsäck med allt man behöver för att laga mat under vandringen. Ni får den när vi tar emot din packning på busshållplatsen. I ryggsäcken hittar ni stormkök och ingredienser för att laga en god vegetarisk varmrätt, även någon söt överraskning.

Buss tidtabell:
Kom på fredag: kl 13:58 i Morarna, 14:03 i Skälåker,
Kom på lördag: kl 9:38 el. 11:38 i Morarna, 9:43 el. 11:43 i Skälåker.

Åk hem på lördag eller söndag från Sälstationen:
kl 12:02 el. 15:18, busshållplatsen Dyvik (Haninge).