Vandringspaket Stockholm / Stockholms skärgård

På Gålö finns en av de vackraste vandringarna i Stockholms skärgård. Från Skälåker till Morarna bjuder stigen på storslagna vyer över skärgården.  Vandringsleden kännetecknas av stora höjdskillnader, branta klippor och några trappor samt fina stenstränder. På den långsmala Havtornsudd kan man se Gålö fyr på sikt. I Morarna bjuder Hembygdsgården på ett utomhusmuseum som är värt ett besök. Med en QR-kod länk får ni tillgång till berättelser om livet på Gålö, samt bilder och filmer.  Andra delen av vandringen från Morarna till Sälstationen öppnar på nya vyer på Långarnfjärden och södra skärgården. Ni vandrar längst strandlinjen och på bergskammen bland mossa, lav och blåbärsris i den typiska tallskogen.

Kom med buss från stan, vi träffas i Skälåker eller i Morarna, tar hand om ditt bagage som fraktas till Sälstationen med cykel och vagn. Du får en karta och genomgång av dagens vandring.

Efter en fin dag i naturen hamnar du på Sälstationen, en oas i skärgården. Du hittar ditt bagage i glampingtältet eller i stugan. Vi visar runt och berättar om sälarna som tränades där på 40 talet. Bastun är varm, du lagar en god vegetarisk middag från den förbeställda matkorgen innan du somnar omgiven av naturen!

Två alternativ:
– vi träffas i Skälåker, vandringen är ungefär 12km/ 5- 6 timmar
– vi träffas i Morarna, vandringen är ungefär 5km/ 2- 3 timmar

Pris:

  • Bagage hämtning, karta, genomgång: 250 kr/ pers. Gratis måndag-torsdag mellan 7/06 – 29/06, samt 14/08- 07/09).
  • Boende och mat i ”all inclusive”. 1 natt i stuga, Sälstationens historia, middag- och frukostkorg, lakan, handduk och städning. 1250, 1310, 1370kr/ vuxen i respektive Palmen, Säl-Pelle eller Fellenius stuga. Priset räknat för 2 vuxna per stuga.
  • Tillval: din lunch under vandringen: Matryggsäck för att laga mat på stormkök ute i naturen: 180 kr, barn 3-12år: 105kr

Buss tidtabell:
Kom på fredag: kl 13:58 i Morarna, 14:03 i Skälåker,
Kom på lördag: kl 9:38 el. 11:38 i Morarna, 9:43 el. 11:43 i Skälåker.

Åk hem på lördag eller söndag från Sälstationen:
kl 12:02 el. 15:18, busshållplatsen Dyvik (Haninge).

BOKA
Du kan boka din vandring i ”all inclusive” med boende, mat, lakan, städning, … eller enbart boende i självhushåll.