Expedition Sälstationen / #Familjepaket i Stockholms skärgård

Ett familjeäventyr i 3 dagar på Sälstationen.
Man bor hela familjen i en egen stuga mitt i naturreservat och nära vattnet i Stockholms skärgård. Här kan ni vandra, paddla, bada i sälbassängen, lyssna på fåglar, krypa i mossan och höra hur familjen Fellenius levde här med sälar på 40-talet. Förstås finns det bär och svamp att plocka runt omkring, allt beror på vilken säsong ni kommer!

Dag 1 får ni en guidad rundvandring på Sälstationen. Mat till middag och frukost hittar ni i kylskåpet med spännande vegetariska recept. Ni lagar egen mat i Mässens kök.  Dagen avslutas med en skön stund i bastun med utsikt på fjärden och kanske ett dopp i sjön!
Dag 2 har ni tillgång till en roddbåt för att upptäcka Långarnsfjärden. Klippor, sandstrand, ni väljer var ni vill stanna för att fika. Stanna till på någon ö för att vandra och skapa ert eget äventyr. Matkorgar till middag och nästa frukost finns i kylskåpet när ni kommer hem på Sälstationen, bastun är varm och dagen avslutas i lugn och ro.
Dag 3 kan ni bada, vandra och leka i skogen eller håva i sälbassängen, läsa en bok, njuta av miljön helt enkelt!

Pris: Nettopriser i vår online kalender (Boka)

Datum: hela säsongen

Tid och plats: Ni har tillgång till er stuga och dem gemensamma byggnaderna Mässen (kök och matsal) och Mysingen (bastu och dusch), från kl. 15:00 på ankomstdagen. (Ni är välkomna på bryggorna från kl. 13:00). Utcheckning kl.11:00 på avresedagen.
Ingår:
– 2 nätter i stuga,
– Introduktion om Sälstationens historia,
– 2 middagar och 2 frukost att laga själva i fullutrustat kök. Till middag får ni ingredienser till en varmrätt och en efterrätt. I frukostkorgen ingår müsli, ost, ägg, bröd, yoghurt, smör, sylt, te/kaffe. Maten är vegetarisk för klimatets skull /vegansk alternativ finns. Vi väljer i första hand närproducerade och ekologiska råvaror.
– Tillgång till Mysingen med dusch och bastu,
– Roddbåt 3 timmar.

Boende:
Palmen, Säl-Pelle eller Fellenius stuga, välj i vilken ni vill bo!
Se bilder av de olika stugorna genom att följa länken: http://www.salstationen.com/boende-stockholm-skargard-galo/

Övrigt: Vi rekommenderar att ta med:
– Lakan och handduk, möjlighet att hyra av oss.
– Lunch och fika,
– dryck,
– Badkläder och väder anpassade kläder
– Kikare, kamera.

Visa vägbeskrivning
Kollektiv trafik från staden, bussen stannar vid parkeringen, busshållplatsen Dyvik.
Hyr en bil av någon i ditt område. På GoMore delar du bil med ditt grannskap.